(098) 131-95-72
(063) 937-56-14
ordistm@gmail.com

Еркер в інтер'єрі


Еркер - це округла або багатогранна виступаюча частина будівлі, засклена по всьому периметру або забезпечена декількома отворами для вікон. Еркер в заміському будинку - найбільш часто зустрічається архітектурний прийом, де він є окрасою зовнішнього фасаду будівлі, а також, додає «родзинку» приміщенню зсередини. Квартири з еркерами часто бувають в новобудовах.

Крім своїх естетичної краси, еркер несе в собі такі функціональні переваги:

    Еркер збільшує внутрішній простір приміщення (особливо добре таке рішення підходить для маленьких квартир, коли кожен метр на рахунку)
    Еркер є прекрасним джерелом природного освітлення
    Завдяки таким нішах, приміщення виглядає більш урочисто і стильно
    Еркер допомагає облаштувати гарний вигляд будинку зовні
    У нішах під вікнами можна зберігати сезонні речі або постільну білизну

Функціональність еркера визначає то, в якій кімнаті він розташовується. Еркер на кухні може вмістити столову зону, в вітальні - влаштувати маленький кабінет або зону для відпочинку. При будь-якому варіанті облаштування, наявність еркера гарантує велику кількість денного світла в приміщенні, а також, дає можливість насолодитися видом за вікном. Давайте розглянемо декілька варіантів облаштування еркера в житловому приміщенні і надихнімося ідеями створення затишної атмосфери за допомогою правильного дизайну еркера.

                                                                  Еркер в спальні

Якщо еркер доводиться на вікно в спальні, цікавим рішенням стане облаштування особистого простору для читання або прослуховування улюбленої музики на лаві-підвіконні. На такий високий підвіконня можна покласти кілька подушок, замовити індивідуальний матрац або просто покласти плед, а якщо зробити верх лави відкидним, то в утворилася нижче можна зберігати постільну білизну або сезонні речі. Якщо дозволяє площа приміщення, можна поставити в еркерний ніші журнальний столик і кілька стільців або крісло.


ercer24.jpgercer32.jpgercer231.jpgercer37.jpg

                                                      Еркер в вітальні

У разі, коли еркер знаходиться у вітальні, відмінним рішенням стане установка дивана під віконним отвором. Якщо уздовж ніші поставити диван, залишається більше вільного місця в приміщенні вітальні. Замість дивана можна вибрати два великих зручних крісла та журнальний столик - і місце для чаювання або прийому гостей готове. Часто єдиним декором еркера у вітальні є штори або портьєри, а площа еркера не змушують предметами меблів. Чим красивіше вид з вікон, тим доцільніше залишати його вільним.

raskladka_ral_721_1459258899.jpg raskladka_ral_45_1459258898.jpg raskladka_ral_377_1459258898.jpg  raskladka_ral_253_1459258898.jpg 

                                                      Еркер на кухні і в їдальні

Якщо в плануванні квартири або будинку еркер припав на кухню - в ньому можна помістити зимовий сад. Рослини отримуватимуть достатньо світла навіть взимку. Додатково встановивши подіум, поруч з рослинами можна облаштувати зону для обідів. Так як еркер часто має напівкруглу або багатокутну форму, в нього чудово впишеться круглий обідній стіл. Уздовж стіни еркера можна спорудити лаву для сидіння, і а з іншого боку столу поставити кілька стільців.

Крім того, в кухні з еркером можна облаштувати і робочу зону. Якщо господині будинку доводиться багато часу проводити на кухні, в еркері можна встановити невеликий столик з ноутбуком і аксесуарів для рукоділля або офісного приладдя.

                                                      Робочий кабінет в еркері

Облаштування в еркері домашнього кабінету - відмінна ідея. Письмовий стіл, стелажі або висувні ящики можна розташувати під вікном, по центру стола-підвіконня встановити комп'ютер і поставити крісло. Така робоча зона буде прекрасно освітлена природним світлом в денний час доби.


traditional-home-office.jpgercer36.jpgercer35.jpgercer26.jpg                                              
                                                     
  Вибір штор для еркера

Важливу роль відіграють штори в декорі еркера. Які штори і карнизи вибрати для еркера? Найзручнішими карнизами для еркерів вважаються профільні (їх можна вигинати вздовж периметра). Крім того, на вікнах еркера прекрасно виглядатимуть декоративні карнизи зі спеціальним шарнірним переходником.

Як правило, в дизайні віконних прорізів еркера використовують комбінацію декількох видів штор. Це може бути поєднання римських штор і портьєр, рулонних штор і штор на люверсах. Як декоративні прийомів використовуються підхоплення або буфи для обрамлення штор. Варто пам'ятати, що штори не повинні щільно закривати вікно масивної тканиною. Тому для фіранок підійдуть легкі прозорі тканини. А для того, щоб забезпечити надходження світла, можна повісити штори кафе (верхня частина вікна залишається відкритою) або австрійських і лондонських штор (нижня частина вікна залишається відкритою).

Еркер - корисна додаткова площа в приміщенні. Де б він не знаходився: в кухні, вітальні, спальні - слід правильно вибрати функціональне призначення еркера і його дизайн.

Раскладка рал Раскладка рал Раскладка рал Раскладка рал Раскладка рал Раскладка рал Раскладка рал Раскладка рал Раскладка рал Раскладка рал Раскладка рал Раскладка рал Раскладка рал Раскладка рал Раскладка рал Раскладка рал Раскладка рал Раскладка рал Раскладка рал Раскладка рал Фотопечать Фотопечать Фотопечать Фотопечать Фотопечать Фотопечать Фотопечать

To Top
МЕБЕЛЬ НА ЗАКАЗ ВИННИЦА
Тел: +3 8(067) 430-80-05; +3 8(098) 131-95-72;
E-mail: meble_style@mail.ru